Monday, December 6, 2010

My Wedding Check List


Date/Location For Wedding and Nikah
  • Location : Dewan Sek Teknik Kuala Kangsar..Done
  • Nikah : 4/6/2011
  • Sanding : 11/6/2011
  • Thema Nikah : Pink Cousin aku yg belikan kain kat jakel..Ma kaseh Farhana izni..Syg Kamu..
  • Thema Sanding : Merah + Hitam.Baju sewa dgn Sazlees Bridal Gallery Cangkat Jering.

Pakej Untuk Sanding
  • Pelamin : Dah Booking Rm****
  • Baju Sanding : Dah Booking RM****
  • Make Up : Dah Booking RM****
  • Red Carpet : Dah Booking RM****
  • Pintu Gerbang : Dah Booking RM****

Tambahan Untuk Sanding
  • Bunga pahar : Dah booking..Color merah + putih,tempah kat KL.Buat 100 batang.
  • Kasut sanding : Done..Colour Itam,xada corak..
  • Kasut nikah : Done,Colour itam,ada batu2.
  • Paper Beg/Gift Door : Done
  • Buah : Dah survey gak.Lagi 2 hari nk sanding baru g ambil.
  • Coklat : Done.
  • Kek Coklat : Dah survey,Harga murah jeeee..Bulan 5 baru tempah.
  • Kad Kawin : Done
  • Cadar dan langsir : Done RM**** Aku dah beli.Tapi Bkn duit aku hehehe
  • Hiasan bilik : Done,Tq mak..Dah pasang pun.
  • Katil : Done.Mak beli set bilik tido warna putih..Cantik i like :)

Pakej Untuk Nikah
  • Tak ada pakej..Baju dah siap tempah,dah ambil pun..Tapi besar sikit baju tu ngan badan aku.
  • Make Up nikah ambil ngan org yg sama make up aku time bertunang tu..Bulan 3 bayar deposit rm150 dulu kat k.ida.
  • Pelamin mini ermmm klu ada duit lebih aku bt..Klu tak ada bajet mmg tak ada lerr..


Tambahan Untuk Nikah
  • Veil : Done RM****
  • Baju : Dah tempah.Bulan 4 baru ambil.
  • Tudung : Done RM****
  • Kasut : Done RM****
  • Make Up : Dah Booking.RM****
  • Cadar dan langsir : Done RM**** Mak yang belikan.
  • Hiasan bilik : Dah Booking ngan kwn mak..Mak Yang Buatkan.

Gift Tetamu

  • Paper beg dah survey murah gak harga dia..Rm10.00 dlm tu ada 30keping beg...Tapi org tu ckp leh dpt agi murah harga dia..Beg dia pun cantik..Bagi aku laaa..Sbb beg tu bukan mcm beg biasa org kasi tu..
  • Buah pun aku dah survey..Harga ok gak.. 1 Kotak epal merah (fuji) dlm tu ada seratus lebih..Harga rahsia hehehe.. klu korang nk tau aku leh kasi tau tempat dia kt mn..Korang g la tny sendiri..Buah epal nie aku kasi gift utk tetamu yg dtg..Letak dlm paper beg tu laaa..
Katering
  • Katering mak yg carikan..Bulan 2 (Feb) baru mak booking..Tapi mmg dah comfrm ngan org ketering tu.
  • Lauk mak ckp 4 jenis..
  • Air ada 2 jenis.
  • Pakej katering sekali meja n kerusi.
  • Harga Sekepala Rahsia hehehe.

Other
  1. Kursus Kawin : Done
  2. Kasut utk sanding : Aku nk beli sendiri sbb aku nk pakai kasut tumit yg tinggi hehehe RM****
  3. Bunga Pahar : Sponsor dari acu warna merah + Putih...RM****
  4. Kompang : ermm ada bajet lebih aku bt RM250.00.
  5. Photographer Nikah n Sanding : Ambil dgn husband k.ida RM****
  6. Photographer OutDoor : Ngan adik aku..Jimat hehehe..
  7. Vedioman : Ngan Fahmi Zuruugambar.
  8. PA System : Done.Pakej Sekali Dewan.
  9. Wedding Kek : Done,Sponsor dr kak long.
  10. Pengapit : Kwn aku..Sally(Baju pengapit putih)
  11. Pengiring :Bwh Bunga Mangga... Sepupu aku Teeya (along) n Dila
  12. Flower Girls : Mahirah n Nabila
  13. Kasi Bunga Telur Kat Pelamin : Sepupu aku Teeya (Along) n Izyan Aimi (Ciah)
  14. Jaga Guestbook Table Ira n Nabila
  15. Wedding card : Bt 350 keping sje RM****
  16. Gelang : RM****
  17. HIV Test : Done.
  18. Deco utk hantaran : Bunga plastik sudah..Sbb aku nk bt cepat2 hantaran nie,Maybe bulan 5 aku dah bt sikit2..malas nk bt last minit...If ada org nk tlg bt last minit mmg aku nk pakai fresh flower..
  19. Barang2 Hantaran : Tk cari agi ermmm tk ada masa..Bulan 2 raya cina sooo ada sale kan huhuhu..Boleh shopping time tu lalalala..
  20. Honeymoon : ermmm Insyallah Hujung thn 2011..Lokasi tak pasti agi..

3 comments:

10 tanda-tanda awal penyakit buah pinggang

. 10 tanda-tanda awal penyakit buah pinggang  ------------------------------------------------------------- ✅ Perubahan dalam ...