Friday, June 29, 2012

Korean Foot Patch

First time aku try foot patch utk penyerapan toksid dlm badan.. Aku beli RM10.00 aje utk 3 ari.. Alhamdullilah ari ke-2 pakai badan mcm ringan ajeee n lenguh2 badan dah kurang..

NEW BIOA MAGICK
* Membuang toksid dlm badan.
* Menghilangkan sakit pinggang,kaki,tumit.
* Mengurangkan bengkak kaki akibat gout.
* Menarik gula dlm darah utk kencing manis.
* Mengelak sembelit.
* Memecahkan lemak.
* Merawat jerawat dan resdung.






IKEA Meatballs

Nyamm Nyamm itu laaa gambaran sblm aku mkn meatballs kat ikea. Before this asik dengar jeee org ckp sedap meatballs kt sana.. So 1 ari cousin aku bawak kan aku g sana.. Bila smpai jee kt sana mak aiiiii mmg ramai gila org dlm tu n kena beratur nk oder makanan..Rata2 yg aku tgk,semua mkn meatballs..

Lama mengunggu akhirnya smpai laa giliran aku.. ermmmm mula2 nk mkn meatballs aje, last2 cousin aku cucuk aku lak suh try mkn DAIM CAKE sekali.. Aku pun oder laaa juga, Padahal on diet time tu hehehe.. Yg x bestnye kena kongsi table lak ngan org lain.. Adehhh dah kena cover2 bila nk bergosip2 nie hehehe..

Perrrrr mmg sedap ooooo MEATBALLS dia.. 10 biji abis srg jee aku mkn hek hek hek.. Daim cake dia pun sedap juga..xmanis sgt.ckup2 rasa.. Tapi mmg best laaa.. Sambil2 mkn tk lupa juga utk bergambar kt ikea nie.. Tu pekara wajib,If tk wat tak sempurna oooo idup aku nie hehehehehe :P







Model Magazine, Alhamdullilah Tak Sangka Dpt Ofer Dari Magazine.

Ya,Allah aku bersyukur sgt2.. Alhamdullilah,kali ini aku dpt ofer dr magazine.Itu laaaa namanye rezeki.. So lps nie if yg rendah mcm maz, n teringin nk jd model, korang blh simpan angan2 tu, make sure krang kena b'usaha okey..

Dulu org sll ckp maz ko nie rendah laaa.. ermmm now org rendah pun blh kuar magazine tau.. ok disini maz nk kongsi sikit pasal dunia modelling nie.. Skrg nie orang yg rendah bwh 160 pun blh jd model..Contoh utk magazine,kadang2 didalam ruangan magazine tu mcm2 ada kan.. FESYEN,MAKEUP,GAYA RAMBUT, haaaaaaa utk org yg rendah mcm maz nie, Blh laaam apply okey, dnt wrry k, ada rezeki cmfrm dpt punya..Sbb Kadang2 Baju yg kita nk peragakan didalam magazine tu, mengikut saiz seseorg.. ermmm korang paham ke idak maksud maz nie hehehe..

Gaya rambut and makeup diaorg akan fokus dr kepala hingga dada.. Sooo org rendah pun blh apply.. Okeyyy girlssss.. hehehe ermmmm disini maz akan upload pic job maz utk magazine.. Maz x upload byk laaa.. klu byk nnt penuh lakkk blog maz nie ngan pic2 nie hehehe..








Photoshoot Butik Cantik Cinta Ipoh Perak.

Lepas satu persatu maz dpt job dr butik2.Alhamdullilah,Syukur pada ALLAH. Ok kali nie maz dpt job dr butik di ipoh,perak.Dekat jee laa ngan umah maz hehehe.. So bila owner offer terus ckp YES,hehehehe..Kali nie kami shoot jauh sikit dr ipoh, Kami Shoot di Pulau Pangkor.Wahhhh best kan.. kami dpt naik free, and b'malam disana..

Ooohhhh Yaaa,Tak silap maz,time tu maz bru jee seminggu kawin hek hek hek inai pun ada kat jari lagi..Apa2 pun pengalamn kali nie sgt2 best,walaupun ada terasa ati semasa shoot dijalankan..
Apa2 pun alhamdullilah,maz selamat pergi dan pulang disisi suami hehehee poyo sikit yeeee disini lalala :P













Model Runway Emerald Impian Butik Pengantin (Fesyen Show)

Alhamdullilah..Kali nie maz dpt job utk catwalk di Taiping Sentral,Perak..wahhhh mmg rasa bertuah sgt2..Bukan mudah utk model serendah maz utk mendapt job catwalk nie..Sllnye org nk kan model yg tinggi 160 keatas..Itu laa org ckp,klu itu rezeki kita, mcm mn pun keadaan kita, ia tetap kita yg punye kan..

Kali nie maz peragakan baju dari EMERALD IMPIAN BUTIK PENGANTIN, Mmg Best Laaaa.. Baju dr butik nie mmg cantik2 n up to date lorrr.. First Time ooooo :)





Photoshoot Butik Lia Sri Sanding Kulim Kedah..My First Job (Modelling) 2011

Hi semua, ini adalah pertama kali maz jd model.. Ini pun secara kebetulan.. Tapi mmg best laa jd model nie,sbb leh makeup n pakai baju cantik2. hehehe Okey actully maz bkn laa seorg yg tinggi, juz 151cm ajeee rendahkan.Nasib baik baju yg maz sarungkan utk BUTIK LIA SRI SANDING nie kecil ajee..Kiranye sesuai laa dgn ketinggian maz.Apa2 pun nie adalah pengalam pertama maz..Moga lps nie ada laaa job untuk maz lagi.. :)









Wednesday, June 27, 2012

Pencarian Model Pewarna Rambut Shurah 2012

Alhamdullilah,Aku berjaya ke final pencarian model pewarna rambut shurah..Final Event diadakan pada 24 June 2012 bertempat di kumpulan media karangkraf Shah Alam. Walaupun tidak menang hanya mendapat saguhati,aku tetap bersyukur kerana bukan mudah untuk sampai ke final nie..Dan aku bersyukur suami sll memberi sokongan dengan apa yg aku buat..

Apa2 pun taniah kpd pemenang tempat pertama,kedua dan ketiga..Masing2 membawa pulang piala dan duit sebanyak RM5,000.00, RM3,000.00 dan RM2,000.00.. Wahhhh meriahkan hadiah dia.





Me And Asmida


Barisan Finalist Pencarian Model Pewarna Rambut Shurah


Ini Laaa JUARA Nyee Cantik Kan..Mcm Tiz Mukanye..