Wednesday, October 17, 2012

9 Minggu Usia Kandunganku

Hi semua,hari ni baru maz dapat update blog. Hari-hari sebelum ni tak larat, Tengak je PC sakit kepala, And rasa menyampah. Tambah-tambah bila maz selalu muntah, bukan muntah diwaktu pagi sahaja, Tapi tidak kira waktu, Dari pagi hingga la kemalam. Selagi tak tidur, selagi tu la muntah.. ermmm mmg betul-betul dugaan. Kadang-kadang air mata peneman dikala alahan datang..

Setelah beberapa hari maz cuti sakit, maka pada 3 Oct 2012 maz berjaya gagahkan diri untuk pergi buat buku pink untuk ibu yang mengandung. Masa pergi buat buku pink itu pun, maz still muntah-muntah.. 

Alhamdullilah pada hari itu orang tidak ramai, Kalau tidak entah laaaa,Sampai je kesana nurse panggil and mintak semua dokumen yang diperlukan untuk di isi didalm buku pink tu, Selepas dah isi kena ambil darah and check air kecing.. Penat juga laaa hari tu, Sebab tempat nk check air kencing and darah jauh. Tapi kena gagahkan juga..

Setelah semua selesai, tibalah masanya maz berjumpa doktor dan doktor pun scan perut maz.. hehehe teruja juga laa bila dapat tengak janin dalam perut nie, time tu janin tak duduk diam. Dia mcm goyang-goyang ajeee. Yang paling maz and hubby teruja bila dapat tengak jantung dia bergerak laju ajeee..

Bila doktot dah scan, baru tau berapa usia kandungan aku, Wahhhhh tak sangka dah 9 minggu 3 hari. Now rasa tak sabar nak scan untuk tengak boy or girl hehehe tapi lambat lagi la kan :p Orang kata tak elok kalau tiap-tiap bulan kita scan.



9 Week 3 Days