Tuesday, October 12, 2010

Epal Hijau



Erm ari nie aku nak cite pasal epal ijau..Epal nie bgus if kita mkn tiap2 ari.Maybe ramai yang dah tau epal ijau nie dpt membantu penghadaman dan penurunan berat badan.Selain tu dpt gak mengurangkan kandungan kolesterol dlm badan kita nie...

Epal ijau mengandungi kandungan serat yang amat tinggi,iaitu sebanyak 5gram utk stp biji buah yg berukuran sederhana besar..Selain itu,dapat juga mengatasi masalah sembelit yang biasanya dialami golongan yang gemar berdiet mcm saya nie hehehe...So tk akan menjadi masalah jika buah nie dimasukkan ke dlm menu diet dam menu harian kitakan..

If sebiji epal ijau sehari pun dah ok..Coz ia cukup utk membekal khasiat bg mengurangkan kandungan kolesterol dlm badam kita nie..Tmbah2 badan sy yg comel nie kan hehehe..Perasan Jap..

Erm Ok Maz akan kasi tau khasiat epal ijau..But maz kasi tau apa yang maz tahu je k..
* Dapat mengurangkan risiko sakit jantung.
* Membantu mencegah pembinaan kolesterol dlm dinding saluran darah.
* Membantu mengekalkan berat badan.
* Mengurangkan risiko barah.

Adoiii lupa lak nak kasi tau..Okey klu spe2 ada masalah sembelit atau sistem penghadaman.Minum jus epal..ermmm rasanya mkn dan kunyah agi bgus kot..Okey mkn dan minum setiap pagi.Cara nie dpt membersihkan saluran usus serta membuang toksid dengan pantas menerusi sistem pencernaan.

No comments:

Post a Comment